Премиерът Бойко Борисов отиде извънредно в Народното събрание, след като лидерът на

...
Премиерът Бойко Борисов отиде извънредно в Народното събрание, след като лидерът на
Коментари Харесай

Борисов извънредо в парламента, Нинова му поиска обяснение за мигрантите

Премиерът Бойко Борисов отиде извънредно в Народното събрание, откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обяви подозрението, че България ще приема бежанци против пари.

Борисов разгласи, че упорства за затваряне и гарантиране на външните граници, недопускане на стопански мигранти, в случай че някоя страна не ги желае. Създаване на центрове за бежанци отвън Европейски Съюз, както и към този момент съществуващите в Европа да бъдат единствено от затворен вид.

В началото на днешния парламентарен конторол Нинова прочете декларация, с която поиска Борисов да каже пред депутатите с каква позиция ще отиде на срещата на върха на 28 юни, където се чака миграционния въпрос да бъде подложен. 

" Какви са опциите за решение и по какъв начин ще запазим националният интерес на България? Засега обществено е оповестено едно решение да се подпишат двустранни съглашения с България, Гърция, а то е пари против приемане на мигранти. Това е въпросът на въпросите. С какво решение отива премиера на България на тази среща? Има ли решение на Министерски съвет. Уважаеми съдружни сътрудници, вас някой пита ли ви? Някой въобще в залата знае ли господин Борисов какво ще съобщи на тази среща? ", сподели Нинова. 

Малко по-късно обаче Борисов акцентира, че на срещата на върха нищо няма да подписва.

Последва отговор от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, който беше в залата до момента в който Нинова говореше, който отхвърли обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия. След него думата взе и ръководителят на парламентарната група на " Обединените патриоти " Волен Сидеров. " Нинова, доста се веселя когато откривам свои почитатели и възпитаници. Това озаначава, че школата, която се пробвам да прокарам от години. Той съобщи, че когато Българска социалистическа партия са били на власт, са били срещу политиките на " Атака " против мигрантите. Той сподели още, че на Българска социалистическа партия им е нужна лятна почивка, с цел да прочетат повече и да дойдат на есен с ария.

" Ако малко повече неща бяхте прочели от мен, ще видите, че аз споделям аргументите за тази миграция. Причините са във вашите другари, доста постоянно се срещате с американския дипломат ", каза Сидеорв на Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия изиска персонално пояснение и се стигна до спор дали има право на това. Депутати от ръководещата коалиция и от опозицията станаха от местата си и започнаха да си подвикват.Зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев разгласи 10 минути отмора, а след нея премиера беше в залата, подготвен да отговори на въпросите на Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР